Παξοί Πληροφορίες

Paxos Bungalows & Suites

Παξοί Πληροφορίες

Paxos Beach Hotel

Κρατήσεις - Προσφορές

header-04header-03

image

image

Παξοί Τοποθεσία

Ξενοδοχείο Παξοί

Οι Παξοί βρίσκονται 7 ν.μ. νότια της Κέρκυρας και 8 ν.μ. δυτικά της Ηπείρου. Είναι ένα μικρό καταπράσινο νησί (19 τ.χλμ.) , με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Έχει 34 οικισμούς με 2.500 μόνιμους κατοίκους, που ασχολούνται με τον τουρισμό, την ελαιοκαλλιέργεια και το ψάρεμα. Η φήμη τους ως ιδανικού τουριστικού προορισμού είναι πλέον διεθνής, καθώς συνδυάζουν τις μαγευτικές παραλίες και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς με την κατάφυτη ύπαιθρο, τους γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς και αξιόλογες τουριστικές υποδομές.

Εκτός από τους παραδοσιακούς οικισμούς το νησί των Παξών προσφέρει στον επισκέπτη ένα καταπράσινο τοπίο από ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια, όμορφες μικρές παραλίες σε γραφικούς όρμους (ανατολικές ακτές), όπως για παράδειγμα ο Γιαννάς, η Σουλάνενα (η παραλία του ξενοδοχείου Paxos Beach), ο Μπάλος, η Αγία Μαρίνα, το Μογγονήσι, το Κλωνί-Γουλί, το Καμίνι, η Κακή Λαγκάδα, το Αλάτι, ο Κηπιάδης, η Μαρμαριά, το Λεβρεχιό, η Γλυφάδα, το Μονοδέντρι, ο Όρκος, το Κανόνι, το Χαράμι, το Αχάι, το Αυλάκι και το Γαλάζιο.

Οι Παξοί προσφέρονται για απολαυστικές διαδρομές με σκάφος (γίνονται καθημερινά εκδρομές ή νοικιάζονται βάρκες και ταχύπλοα) καθώς διαθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο γεωλογικών σχηματισμών γκρεμών και βράχων, με πιο γνωστούς τον Ερημίτη, τον Τρυπητό και τον Ορθόλιθο αλλά και θαλασσινών σπηλιών, τις Γκράβες (δυτικές ακτές) και απομονωμένων παραλιών με καταγάλανα νερά, όπως το Αχάι. Επίσης, οι Παξοί διαθέτουν γύρω τους τα νησάκια Άγιος Νικόλαος, Παναγία, Μογγονήσι και Καλτσονήσι, αλλά και τις βραχονησίδες Μάρμαρο, Κάτεργο και Ορθόλιθο.

Πάντως, από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών είναι το νησάκι (δεν ξεπερνά τα 3 τ.χλμ.) Αντίπαξοι, που βρίσκεται σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων νότια των Παξών (συνδέεται με τους Παξούς από το λιμανάκι Αγραπιδιά, με καθημερινά δρομολόγια, μονοήμερες εκδρομές ή απλώς με ενοικιαζόμενες βάρκες από το λιμάνι του Γαϊου), εφόσον διαθέτουν (στην ανατολική τους πλευρά) πραγματικά μαγευτικές παραλίες, με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά: το Βουτούμι, τη Βρίκα (διαθέτουν και εστιατόριο) και τη Μεσοβρίκα, αλλά διαθέτουν και εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, κυρίως στο νότιο και δυτικό τους τμήμα, όπως τη Χελιδονόγραβα και τα Δασκάλια.
Το νησί διαθέτει πολλούς μικρούς οικισμούς (γύρω στα 50 σπίτια) με σπουδαιότερους το Άνω και Κάτω Χωριό, αν και ο πληθυσμός τους σήμερα δεν ξεπερνάει τους 20 κατοίκους. Οι Αντίπαξοι είναι κατάφυτοι με αμπέλια (ποικιλίες τρουκανιάρης, κόρακας, κορίνθι, πετροκόρινθο και φειδιά) από τα οποία παράγεται ποιοτικό κρασί.

Κάντε την Κράτηση σας Τώρα

We usually reply with 24 hours except for weekends. All emails are kept confidential and we do not spam in any ways.

Thank you for contacting us

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty